torsdag den 5. september 2013

En forfriskende lækker og saftig citronkage, som kan få de fleste munde til at løbe i vand - den har en let syrlighed men pga. marcipanen gør den kagen delikat og lækker svampet.


Citronkage med flødeostecreme 


                         
Ingredienser
250 g smør stuetemperatur

200 g sukker

80 g reven marcipan

3 æg

250 g hvedemel

2 tsk vanillesukker

2 tsk bagepulver

skal og juice fra 1 citron

2 spsk mælk eller fløde




Sådan gør du

Rør smør, marcipan og sukker blødt og cremet. Tilsæt æggene en af gangen og rør godt indimellem. Bland hvedemel, vanillesukker, bagepulver sammen. Kom det sammen med citronskal og juice ned i dejen og vend det forsigtigt sammen. Tilsidst tilsætter du mælk eller fløde og vender igen forsigtigt. Bages i ca 35-40 min på 175 grader alm ovn

Jeg plejer at bage kagen i en alm springform. I Stedet for at smøre bunden i springformen plejer jeg, at lægge bagepapir i bunden og klemme kanten fast omkring den. Så er man sikker på at kunne få kagen ud! Kanterne i formen smører jeg med lidt smør.




Flødeostecreme200 gram philadelphia
50 g flormelis 
evt. 50 gram smør ( dettte undlod jeg dog )
Pisk flødeosten sammen med flormelis og evt. smør til det er luftigt.

Når kagen er helt afkølet , smørges flødeostecremen ud og pyntes med det man syntes passer godt til evt. spiselige blomster, frisk citronskal mm.

God fornøjelse ! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar