lørdag den 21. september 2013

Fløjlsblød chokoladekage med lækker kaffe - daim - flødeostecreme :-)

Chokoladekage med kaffe flødeostecreme med knasende daim på toppen


Når man skal bage en lækker chokoladekage har man som regel mange forventinger til den (det har jeg i hvert fald :-) - Den skal være blød, saftig, fuld af smag og gerne kunne holde et par dage - DEN må for alt i verdenen ikke være tør, kedelig og købekage agtig -

NEJ den skal bare sidde lige i skabet - hver gang ;-)
Jeg ELSKER chokoladekage og især når jeg ærligt kan sige wow den er god! 
Her er opskriften på en virkelig lækker chokoladekage som jeg kan stå inde for og som jeg stolt ville kunne servere for mine gæster - selv efter en dag eller to :-) 



Ingridenser 

150g chokolade 
50g brun farin
1.5 dl. mælk 
100g smør
3æg
150g sukker
1 tsk vaniliesukker
150g hvedemel 
1 tsk bagepulver 

Kaffe flødeostecreme 
100g flourmelis 
175g Philliphedia 
50g smør 
1 tsk vaniliesukker
3-4 spsk stærk kaffe 
2 stænger daim til pynt 



Sådan gør du 

Smelt i en lille gryde chokolade, brun farin , mælk og smør ved svag varme og lad det køle af.
Pisk herefter æggene, sukker og vanillesukker til en luftig og lys masse ( 4-5 min. )

Rør så den smeltede chokolademasse i æggemassen grundigt, tilsæt her efter mel og bagepulver og rør grundigt sammen til det har en ensartet masse. 
kom herefter kagen i en form beklædt med bagepapir og bag den i midten af ovnen ved 165grader i 35-40 min. 



Kaffe flødeostecreme 

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det hele sammen til en ensartet masse og fordel over den afkølede kage. Hak daim groft og fordel over kagen. Hvis man ikke er til kaffesmagen i en kage kan man blot undlade at komme kaffe i flødeostecremen og evt erstatte med lidt citronsaft! 




God fornøjelse

1 kommentar: