Mazarinkage med chokoladesovs og sommerens bær
Ingredienser
100g smør
3 æg
100g rørsukker
150g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
150g skrællede, kogte kartfoler
100g marcipan
Sådan gør du
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem til de er møre. Forvarm ovnen på 200 grader.
Smør en form ( Jeg brugte en sandkage form ) på 1 liter og beklæd den med bageparpir. Start med at smelte smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker luftigt og tykt ca. 4-5 min. bland mel og bagepulver og sigt det og vend det forsigtigt i æggemassen, skiftevis med kærnemælk, mandelessens og det smeltede smør. Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipan som skal rives på den groveside på rivejernet.
Smør en form ( Jeg brugte en sandkage form ) på 1 liter og beklæd den med bageparpir. Start med at smelte smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker luftigt og tykt ca. 4-5 min. bland mel og bagepulver og sigt det og vend det forsigtigt i æggemassen, skiftevis med kærnemælk, mandelessens og det smeltede smør. Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipan som skal rives på den groveside på rivejernet.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ovenen i 30 minutter til den er let gylden.
Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
Pynt
150g mørk chokolade
1 spsk smør
friske bær
Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt evt. en smule smør så stivner chokoladen ikke - og pynt her efter kagen med friske bær :)
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar