Kartoffelelsuppe og fransk løgsuppe
Når vejret skifter og der er ved at blive efterår og vinterkoldt uden for er der ikke noget bedre en rygende varm suppe! Jeg drømmer mig lige nu hen til disse to lækre supper - da jeg ligger i sengen og kan mærke en snue der er på vej. Kartoffelsuppen som er min kærestes ynglings er dejlig cremet og opfylder det man gerne vil have fra en kartoffelsuppe - hvor min ynglings suppe er en god fransk løgsuppe - det har nok noget at gøre med det lækre låg af ost der er på toppen :-)
Kartofelsuppe
Ingridenser
800g karftoffeler
1 l vand
2 hønsebollionterninger
3 lauerbærblade
2 dl fløde
salt
peber
Fyld
bacon
crotoner
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kom dem i en gryder med en litervand , 2 hønsebollionterninger og 3 lauerbærblade.
Kog kartoflerne i 20 min til de er møre. ( koge tid i alt 40 min ) Når de er færdige , fisker du laurbærbladene op og kommer resten i en blender - hvis du ikke har en blender kan du også bruge en stavblender. Blend det hele godt sammen til der ikke er flere klumper i. Kom det hele tilbage i gryden og hæld fløden i og kog op. Smag til med salt og friskkværnet peber og servere med bacon og croutoner.
Hjemmelavet Croutoner
Hvis du har noget gammelbrød liggende, flute el. ligende er det godt at bruge til at lave sine egen hjemmelavede croutoner af. Skær brødet i passende firekantet stykker og kom i en pose med 1-2 spsk olie , 1-2 fed hvidløg, salt og peber og ryst posen. Kom croutonerne ud på en bageplade og kom dem i en forvarmet ovn på 220grader varmluft og bag dem i 15 min - husk at kigge til dem og vende dem så de ikke bliver sorte.
Fransk løgsuppe
Ingridenser
1 kg løg
20g smør
olie
1 l. hønsebollion
1 fed hvidløg
salt
peber
Fyld
Flute
hvidløg
revet ost ( En god en med kraftig smag )
Sådan gør du
Start med at skære alle løgene ud i fine skiver ( Ja har desværre ikke nogle tips mod de kommende tåre - men de er det værd ) hak hvidløget fint. Find en stor dyb pande frem eller en stor gryde. Smelt smør og lidt olie her i og kom løgene i. Nu skal de have lov til at karamellisere det kan godt tage op til en time, jeg lod mine simre i ca. 40 min. Så tilsættes hønsefonen ( anden fond kan også bruges og hvis du har en hjemmelavet vil det være det bedste ) nu skal retten simre i 15 - 20 min. Smag til med salt og peber og muligvis ekstra boullion.
Skær din flute i lange tynde skiver og kom dem i en forvarmet ovn (220 grader varmluft) og lad dem nu blive helt tørre så der er ikke er noget fugt i dem tilbage. Tag dem ud af ovnene efter 10-15 min og gnid dem nu med et fed hvidløg på begge sider.
Kom løgsuppen i ovnfaste skåle og kom din flute oven på som en slags tømmerflåde til osten - drys så store mænger ost oven på brødet og JA store mængder. Kom skålene i ovnen som er forvarmet på 220 grader evt. med ovenvarme og lad nu suppen gratinere til osten er blevet boblenede og gylden.
Servere straks!
God Appetit :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar