Lakrids flødeboller med hvid chokolade
De absolut bedste flødeboller jeg har smagt til dags dato..
Ingredienser
4.5 æggehvider ( gerne past. æg )
1 dl vand
300g sukker + 15g til æggehviderne
2-3 spsk sød lakridssirup
1 spsk lakridspulver
500g marcipan
300g hvid chokolade
Sådan gør du
Start med at finde alle ingredienserne frem og gør dem klar.
Tænd ovnen på 180 grader.
Så starter du med at rulle din marcipan ud i den størrelse dine flødeboller skal være.
Tænd ovnen på 180 grader.
Så starter du med at rulle din marcipan ud i den størrelse dine flødeboller skal være.
Så skære du marcipanen ud, men pas på det ikke bliver for tykke skiver.
Herefter ligger du dine marcipan ruller på bageplade, beklædt med bagepapir og kommer i den forvarmede ovn på 180grader og bager i 5-8 min.
Lad dem køl af på en bagerist - når de er afkølet dækkes toppen med smeltet hvid chokolade.
Så kommer du 300g sukker i en gryde sammen med 1 dl. vand og det bringes i kog.
Hvis du har en sukkermåler skal temperaturen op på 117 grader , hvis ikke så lad sukkerlagen koge i 2-3 min. Når du har sat sukkerlagen til at koge og det bobler så kom dine æggehvider i en skål og start med at piske, når der begynder at dannes "toppe" kommes der 15 g sukker i og der piskes igen , men endelig ikke for længe kun 30 sek.
Når sukkerlagen er klar hældes det nu forsigtigt i æggehviderne mens der piskes i en tynd stråle.
SÅ skal der piskes - på højeste hastighed i 12-15 min til skummet er helt tykt og fast - det kan anbefales at lægge et vådt viskestykke omkring skålen så går nedkølingen hurtigere.
Når massen er stivnet og skålen ikke længere er varm kommes lakrids siruppen i og lakridspulveret og der piskes igennem igen. Så kommer du din flødebolle masse i en sprøjtepose og massen sprøjtes ud på marcipanbundene. Nu skal flødebollerne stå til "tørring" i 1-2 timer. Jeg satte mine i fryseren i en halv time.
Chokolade overtræk
Til sidst pynt med det du har lyst til, jeg har drysset lidt lakrids over fra Johan Bülow , men du kan også bruge frysetørret hindbær , jordbær mm.
Stil flødebollerne i køleskabet til de skal spises - men pas på de er hurtig væk :-)
Stil flødebollerne i køleskabet til de skal spises - men pas på de er hurtig væk :-)
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar