Italiensk Tiramisu
Tiramisu er en Italiensk dessert / kage , som smager skønt af kaffe og cremet flødeost - til denne dessert er det vigtigt at der bruges gode råvare, da det er meget få ingredienser der skal i og at det er mascarpone man bruger så vidt muligt og ikke en anden flødeost.
Det er en nem dessert at lave og hvis man får gæster kan den sagtens laves dagen før og sættes på køl indtil servering.
Det er en nem dessert at lave og hvis man får gæster kan den sagtens laves dagen før og sættes på køl indtil servering.

Ingredienser
6 personer
4 æg
4 æg
100g sukker
1 stang vanilie
500g Mascapone (flødeost)
2-3 dl. stærk kaffe
1 dl. Amaretto (mandellikør) eller en form for spiritus
1-2 pk. Lady Fingers ( Jeg har dog brugt en pakke til pynt )
Kakaopulver til drys
Sådan gør du
Start med at brygge kaffen , den skal være stærk - kom den i en flad skål og lad det køle af
Tilsæt herefter mandellikør eller en form for spiritus - de skal kun være ca. 1-2 cm. så lady fingeres ikke drukner i væden.
Del herefter æggene og kom blommen i en røreskål og stil hviderne til side.
Rør nu blommerne sammen med sukker og vanilje til det bliver en tyk og cremet æggesnaps.
Kom så Mascarpone i æggesnapsen og rør det grundigt rundt til det er en cremet masse.
Pisk så æggehviderne til skum og vend dem forsigtigt i mascarpone blandingen.
Find den form du vil lave Tiramisuen i og kom så først et lag Laydy Fingers i som er halvdypppet i 2 sek. i kaffe og mandellikørs lagen , fordel dem helt ud i siderne og knæk dem evt. over hvis de er for lange - kom herefter et lag creme over og gentag produciduren til det passer med at du kan afslutte med et lag creme.
Så skal Tiramisuen sættes på køl i mindst 4-5 timer , men helts natten over.
Inden servering drysser der med et godt lag kakao , og / eller chokoladespåner.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar